Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake, on je i raskošan u isti mah...
Tajni recept beogradskih poslastičara: pariska torta sa šlagom i čokoladom
Sastojci:- 10 jaja
- 200 gr šećera
- 250 gr brašna
- 40 g kakao praha
- Za fil:
- 1.5 l neulupanog šlaga, tj. slatke pavlake
- 150 gr čokolade
- 250 gr šećera
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, postepeno dodati žumanca, brašno i kako. Ispeći i kada se ohladi iseći na četiri tanke kore.
Za fil:
Kuvati 1/2 l pavlake, 100 gr čokolade i 50 gr šećera. Stalno mešati da ne zagori. Kad počne da vri, skinuti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne. Zatim izmešati sa litar šlaga i 200 gr šećera. Mutiti mikserom dok se ne sjedini. Filovati u tri sloja i sa strane.
Možete i dodatno dekorisati čokoladnim mrvicama, tačkicama šlaga ili na neki drugi način,
Nema komentara:
Objavi komentar