subota, 5. studenoga 2016.

Tajni recept beogradskih poslastičara: pariska torta sa šlagom i čokoladom




Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake, on je i raskošan u isti mah...
Tajni recept beogradskih poslastičara: pariska torta sa šlagom i čokoladom

Sastojci:


  • 10 jaja
  • 200 gr šećera
  • 250 gr brašna
  • 40 g kakao praha
  • Za fil:

  • 1.5 l neulupanog šlaga, tj. slatke pavlake
  • 150 gr čokolade
  • 250 gr šećera

Priprema: 

Umutiti belanca sa šećerom, postepeno dodati žumanca, brašno i kako. Ispeći  i kada se ohladi iseći na četiri tanke kore.

Za fil:

Kuvati 1/2 l pavlake, 100 gr čokolade i 50 gr šećera. Stalno mešati da ne zagori. Kad počne da vri, skinuti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne. Zatim izmešati sa litar šlaga i 200 gr šećera. Mutiti mikserom dok se ne sjedini. Filovati u tri sloja  i sa strane.

Možete i dodatno dekorisati čokoladnim mrvicama, tačkicama šlaga ili na neki drugi način,

Nema komentara:

Objavi komentar