srijeda, 9. studenoga 2016.

Gusjenice


Sastojci  12 osoba
Meringues:
  • 3 bjelanjka
  • 210 g Šećera ( kristal)
Mousse:
  • 300 g tamne čokolade (70%)
  • 3 jaja
  • 55 g Šećera ( kristal)
  • 1 žlica Tamnog kakaa u prahu
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 3 banane
  • 1 limun
  • 80 g margarina
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • šaka grubo sjeckanih oraha


Priprema
1.
Meringues:
Bjelanjke i šećer staviti u posudu s oblim dnom, a nju na lonac s kipućom vodom.
Miksati na pari 4-5 min dok se šećer ne otopi.
Bjelanjke staviti u drugu, hladnu posudu, i miksati još 10-ak minuta, sve dok se ne pojave "roščići".
Smjesu preseliti u slastičarsku vrečicu s odgovarajućim nastavkom, i istiskivati puslice  na pleh koji ste predhodno prekrili papirom za pečenje.
Ja sam radila "cik-cak" oblik, širine oko 2 cm, i dužine  oko 5 cm.
Peći ih u zagrijanoj pećnici na 100' oko 60 min, ali je veoma važno da vam pećnica bude odškrinuta 2-3 cm (zbog vlage). Nakon tog vremena isključite pećnicu, puslice ostavite unutra, otvorite pećnicu za 2-3 cm i ostavite ih tako da se hlade.
2.
Mousse:
Nasjeckati čokoladu i otopiti na pari- ostaviti ju da se hladi.
Za to vrijeme izmiksajte jaja i šećer dok se smjesa ne udvostruči i šećer potpuno otopi.
Smjesi s jajima dodati rastopljenu čokoladu.
Istući vrhnje za šlag u posebnoj zdjeli i dodati mu smjesu s jajima i čokoladom.
Nježno miješajte silikonskom žlicom.
Mousse preselite u slastičarsku vrečicu s odgovarajućim nastavkom.
Na isti način kako ste radili puslice, sada preko njih stavite mousse.
3.
Banane narežite na šnitice, i potopite ih u limunov sok kako ne bi potamnile.
Slozite ih na mousse.
Čokoladu s margarinom otopite na pari, i išarajte gusjenice.
Preko čokolade posipajte malo grubo sjeckanih oraha, i uživjte u ovom hrskavo-kremastom zalogaju. 

Nema komentara:

Objavi komentar