Keks i puding se slažu dobro. Ovdje su upareni skupa u priču da funkcioniraju u obliku kolača. Pritom mu dodajte jagode i dižete ga na viši nivo. Puding nikad nije bio finiji.
Sastojci
- 100 g keksa petit beurre
- 500 ml mlijeka
- 1 Puding čokolada
- 200 ml Šlaga
- 1 Šlag fix
- 60 g jagoda
- 120 g čokolade za kuhanje (ili mliječne)
Priprema
1.
U posudu ili kalup četvrtastog oblika posložite kekse petit beure tako da su stjenke kalupa kompletno obložene keksima.
2.
U posudi zakuhajte mlijeko i dodajte puding od čokolade. Skuhani puding izlijte u posudu s keksima.
3.
Vrhnje za šlag istucite pjenjačom, dodajte mu Šlag fix, jagode izrežite na manje komadiće, dodajte šlagu i popunite ostatak kalupa šlagom i jagodama. Sve skupa stavite na hlađenje.
4.
Čokoladu za kuhanje ili mliječnu (po želji i ukusu) otopite na pari u zdjeli. Čokoladom prelijte kolač tako da sve stijenke i svi dijelovi kolača budu prekriveni čokoladom.
Posluživanje
Ohlađeni kolač od pudinga okrenite tako da bude u suprotnom položaju od početnog. Poslužite kolač na tanjur ili dasku gdje ćete ga rezati na dva jednaka djela.
Ukrasite jagodama i šlagom.
Nema komentara:
Objavi komentar