utorak, 15. studenoga 2016.

Čokoladni puding kolač.Morate ga probati!


Keks i puding se slažu dobro. Ovdje su upareni skupa u priču da funkcioniraju u obliku kolača. Pritom mu dodajte jagode i dižete ga na viši nivo. Puding nikad nije bio finiji.

Sastojci
  • 100 g keksa petit beurre
  • 500 ml mlijeka
  • 1 Puding čokolada 
  • 200 ml Šlaga
  • 1 Šlag fix 
  • 60 g jagoda
  • 120 g čokolade za kuhanje (ili mliječne)


Priprema
1.
U posudu ili kalup četvrtastog oblika posložite kekse petit beure tako da su stjenke kalupa kompletno obložene keksima.
2.
U posudi zakuhajte mlijeko i dodajte puding od čokolade. Skuhani puding izlijte u posudu s keksima.
3.
Vrhnje za šlag istucite pjenjačom, dodajte mu Šlag fix, jagode izrežite na manje komadiće, dodajte šlagu i popunite ostatak kalupa šlagom i jagodama. Sve skupa stavite na hlađenje.
4.
Čokoladu za kuhanje ili mliječnu (po želji i ukusu) otopite na pari u zdjeli. Čokoladom prelijte kolač tako da sve stijenke i svi dijelovi kolača budu prekriveni čokoladom.
Posluživanje
Ohlađeni kolač od pudinga okrenite tako da bude u suprotnom položaju od početnog. Poslužite kolač na tanjur ili dasku gdje ćete ga rezati na dva jednaka djela.
Ukrasite jagodama i šlagom.





Nema komentara:

Objavi komentar