ponedjeljak, 14. studenoga 2016.

Piletina iz lonca



Ovo jednostavno a slasno jelo moći će pripremiti svatko a zasigurno će uživati svi oni koju su pozvani na gozbu. Piletina se priprema na bezbroj naćina i odgovara u svakoj kombinaciji namirnica, ova jednostavna kombinacija krumpira, šampinjona i piletine pirjane-kuhane zajedno u vinu svojim miriso i okusom postati će, kao i meni, omiljenim jelom.
 

Sastojci  4 osobe
700 gr piletina (ja sam koristio pola pileka)
tri jušne žlice oštrog brašna
dvije jušne žlice maslinovog ulja
150 gr crvenog luka
250 gr šampinjona
250 gr krumpira (mladi krumpir odlično odgovara u ovome jelu)
150 gr mrkve narezane na kockice
100 gr graška
100 gr mahuna (svejedno zelenih ili žutih)
50 gr konzervirane kukuruze šećerac
2 dcl bijelog vina (koristio sam rizling)
3 čena češnjaka
prema ukusu soli
prema ukusu bibera
dvije čajne žlice usitnjenog lista peršina
jedna jušna žlica vegete
oko 0,5 lit vode

 Priprema
1.
Posudu u kojoj radite neka bude dublji i širi lonac jer sve korake možete raditi u istoj posudi.
Piletinu izrežete na veće komade, po brašnite i stavite na vruče maslinovo ulje. Pripazite kako ulje ne bi pregorilo. Kada piletina poprimi rumenu koricu s obje strane izvadite iz ulja i odložite za kasnije.
2.
Na istoj masnoći na kojoj smo zarumenili piletinu stavimo sitno izrezani luk i pirjamo dok ne poprimi zlatnu boju.
Na ispirjani luk dodamo šampinjone i ostalo povrće te krumpir izrezani na veće kocke.
Sve zajedno izmiješamo, dodamo piletinu i zalijemo vinom.
Pustimo da vino provrije te dodamo vode ali samo da pokrije sve namirnice.
Pustimo da sve zajedno provrije, dodamo vegetu i sol te nastavimo lagano kuhati 30 minuta odnosno dok piletina i krumpir ne omekane.
3.
Na kraju našeg pileka začinimo sa sitno nasjeckanim peršinovim listom i biberom.

U slast!


Nema komentara:

Objavi komentar