petak, 25. studenoga 2016.

Meksički venac torta






 jednostavno  60 min

Sastojci
  • 15 jaja (3 kore po 5 belanaca, a zumanca za fil)
  • 0,5 kg šećera + 8 kašika
  • 300g oraha
  • 12 kasika prezli (hlebne mrvice)
  • 3 kašika sirćeta
  • 10 kašika brašna
  • 2 pudinga od vanile
  • 1l mleka
  • 3 šlaga
  • 250g margarina
  • 200g šećera u prahu




Priprema
1.
PRIPREMA KORE: 
Umutiti 5 belanaca sa 8 kasika secera u cvrst sneg pa dodati 1 kasiku sirćeta, 5 kasika oraha i 4 kasike prezli i izmesati varjacom ili zicom. 
Smesu staviti u pleh oblozen papirom za pecenje. 
Peci  3 kore.
2.
PRIPREMA FILA:
Umutiti 8 zumanaca. Puding i 10 kasika brasna pomesati pa sjediniti sa zumancima i dodati malo mleka. Mleko staviti na ringlu pa u njega sipati 0,5 kg secera i kad provri dodati smesu od zumanaca uz stalno mesanje.
Ostaviti da baci koji kljuc pa skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Pozeljno je da se poklopi ili da se stavi folija kako se ne bi stvorila korica na filu.

Posebno umutiti margarin sa secerom u prahu pa u to dodavati preostalih 7 zumanaca 1 po 1.
Kad se smesa penasto umuti sjediniti sa prethodno prohledjenom smesom od pudinga i u to dodati orahe.
3.
Slag umutiti sa kiselom vodom ili sa mlekom
4.
REDOSLED:
I kora
fil
slag
II kora
fil
slag
III kora
fil
slag
i ukrasiti po zelji.
Prijatno!!! :)

Nema komentara:

Objavi komentar