nedjelja, 6. studenoga 2016.

SUPER IDEJA ZA BRZI DORUČAK….PUNJENI UŠTIPAK



Sastojci

Tijesto
  • 1 kg mekog brašna
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika soli
  • 2 kašike šećera
  • 1 jogurt
  • 2 jaja

Punjenje

  • 0,5 l mlijeka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kvasac ( suhi ili svjezi )
  • Za punjenje
  • ketchup
  • ajvar
  • salama
  • sudzuk
  • zdenka sir
  • tvrdi sir
  • šampinjoni

Priprema
1.Malo mlijeka , šećer i kvasac izmiješati

2. U brašno staviti sve namirnice za tijesto i izmiješani kvasac i rukom dobro izraditi dok ne dobijemo glatko tijesto.

3. Ostaviti ga dva sata u hladnjaku.

2.za to vrijeme narendati salamu i sir a ostale sastojke tanko narezati…
3.Rzvaljati tijesto ( da bude malo duguljasto ) tako da kad se preklopi bude veličine tave u kojoj ćete peći picolinu.

5. Premazati ketchupom i ajvarom tako da krajevi tijesta ostanu suhi.

6. Na jednu polovinu picoline narendati salamu i poredati sudžuk, šampinjone, zdenku i na kraju naribati tvrdi sir.

7.Preklopiti tijesto i dobro zatvoriti krajeve .

8. Pržiti na zagrijanom ulju u tavi prvo jednu pa drugu stranu.

9. Izvaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće.


Nema komentara:

Objavi komentar