srijeda, 9. studenoga 2016.

Začinjena topla čokolada!


Sastojci
  • 5 dl mlijeka
  • 4 sjemenke kardamoma
  • 8 zrna korijandera
  • 2 klinčića
  • 1 anis
  • 1 štapić cimeta
  • 1-2 žličice smeđeg šećera
  • 1 žličica meda
  • 25 dkg čokolade
  • malo ruma


Priprema
1.
Sve začine malo zgnječiti da otpuste mirise i staviti ih kuhati u mlijeko,ne treba zakuhati samo dobro ugrijatimlijeko, ugasiti mlijeko sa začinima i pustiti stajati oko 15-30 minuta.

2.
Mlijeko procijediti od začina i dodati u njega,nasjeckanu čokoladu,šećer i med te mješati dok se čokolada ne otopi.

3.
U čašu dodati malo ruma i sipati vruću čokladu,po želji dodati šlaga 


Nema komentara:

Objavi komentar