za sve ljubitelje finog,mirisnog peciva,divne,mekane,butter kifle:)
Sastojci 20 osoba
za tijesto
- 1kg. Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka
- 1 Kvasca instant Dolcela
- po 2-žličice soli i šećera
- 250ml. tekućeg jogurta sobne temperature
- 250ml. običnog mlijeka sobne temperature
- 150ml. suncokretova ulja
- 1 žumanjak
za punjenje
- 300-400g. feta sira
- za premaz
- 1 žumanjak i malo mlijeka ili vode
- za posipanje
- 250g. butter-maslaca
Priprema
1.
sve sastojke za tijesto izmiješajte skupa,zamiješajte s obadvije vrste mlijeka ,foliju premažite s uljem i prekrijte posudu,držite 20-ak minuta na toplom mjestu,da tijesto udvostruči volumen.
2.
tijesto podijelite na 10-ak loptica i svaku razvucite u krug,izrežite na 8-dijelova.punite s feta-sirom i formirajte kiflice.
3.
veliki pleh od pećnice prekrijte s papirom za pečenje,poredajte kiflice,s malim razmacima,premažite s preljevom ,naribajte hladni maslac i pospite sa sjemenkama po želji.
4.
pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta.
ovo je smjesa za 2-pleha 35-40 kiflica.ovisno koju veličinu radite,za jedan pleh ide 125g buttera i za drugi 125g.
Posluživanje
sir možete koristiti po želji,odlične su s mladim svježim sirom....za posipanje kiflica prije pečenja koristite butter maslac koji ste 20-ak minuta držali u zamrzivaču,jer će te ga na taj način lakše naribati...
Nema komentara:
Objavi komentar