Sastojci
- 500 gr krompira
- 2 kasike masti
- 2 zumanca
- 300 ml mleka
- 20 gr kvasca
- 1 kasicica secera
- 1 kasicica soli
- brasno po potrebi
- fil: sunka, salama, cajna..
- kecap
- origano
- sir
Priprema
1.
Skuvati krompir. Ispasirati ga.
2.
U toplo mleko dodati kasicicu secera i kvasac i ostaviti da nadodje.
3.
U krompir dodati mast, zumanca, so, nadosli kvasac i sa brasnom zamesiti mekse testo koje se ne lepi.
4.
Testo ostaviti na toplom 30 minuta.
5.
Testo razvuci oklagijom na pobrasnjenoj povrsini i casom vaditi krugove.
6.
Na svaki krug naneti kecap, suhomesnato, sir, origano ili sta vec volite.
7.
Redjati u pleh oblozen pek papirom i peci na 250 stepeni oko 10 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar