srijeda, 16. studenoga 2016.

Pizzette


Sastojci
  • 500 gr krompira
  • 2 kasike masti
  • 2 zumanca
  • 300 ml mleka
  • 20 gr kvasca
  • 1 kasicica secera
  • 1 kasicica soli
  • brasno po potrebi
  • fil: sunka, salama, cajna..
  • kecap
  • origano
  • sir


Priprema
1.
Skuvati krompir. Ispasirati ga.
2.
U toplo mleko dodati kasicicu secera i kvasac i ostaviti da nadodje.
3.
U krompir dodati mast, zumanca, so, nadosli kvasac i sa brasnom zamesiti mekse testo koje se ne lepi.
4.
Testo ostaviti na toplom 30 minuta.
5.
Testo razvuci oklagijom na pobrasnjenoj povrsini i casom vaditi krugove.
6.
Na svaki krug naneti kecap, suhomesnato, sir, origano ili sta vec volite.
7.
Redjati u pleh oblozen pek papirom i peci na 250 stepeni oko 10 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar