Grah ah taj grah...Morate ga se najesti i biti sretni i zadovoljni...:) Ovo je grah bez zaprske..KO zeli moze ga zaprziti..
Sastojci
- 500 gr graha
- 300 gr suhih kostiju ili mesa suhog
- 1 dobra teleca koljenica
- 1 glavica crveno gluka
- 2-3 cehna bijelog luka
- 3 kasike persuna i mrkve
- 1-2 kasike ajvara
- lovorov list
- po ukusu biber, so i vegeta
- 1 solja mix povrca kojeg imate (ja sam imala mix za supu)
- ulje
- voda
- 1 govedja kocka
Priprema
1.
Grah pokiseliti noc prije u cistu hladnu vodu...
Pa ujutro prije kuhanja isperite ga.--
2.
Prvo ga jednom kratko obariti ..
3.
Meso pripremiti ...
4.
Obariti i meso kratko i prosuti tu vodu---
Ja obavezno meso svako prokuham prije kuhanja..
5.
U pretis staviti grah, meso, povrce,mrkvu i persun, lovorov list, biber, vegetu , so....
Luk crveni i bijeli...
Nasuti vode da prekrije grah.. Dodatikocku govedju i sve zajedno pomijesati pa staviti kuhati
6.
Obavezno kasiku dvije ajvara...
Sve
prekriti vodom i kuhati...
Kuhati grah nekih 1 h ..Nek se dobro skuha...I meso i grah...
7.
Servirati uz salatu po zelji..
Ja sam uz ljute fefe.. :)Kako ih Tajrica zove--
Prijatno vam !!!!
Nema komentara:
Objavi komentar