nedjelja, 20. studenoga 2016.

Buhtle sa džemom




Djeca im se raduju i obožavaju jesti,tako da ove buhtle nestanu za  "tili čas".

Sastojci  10 osoba
tjesto
  • - 500g brašna
  •  - 200 ml mlijeka
  •  - 75 g maslaca 
  • - 75 g šećera
  • - 1 paketić suhog kvasca za hljeb
  •  - 1 paketić vanilij šećera
  •  - 1 jaje
  •  - so

fil / nadjev 
- džemom po vlastitom izboru



Priprema
1.
- kvasac rastopiti sa toplim mlijekom
- u brašno dodati maslac, šećer, vanilij šećer, so, jaje
- zamijesiti tijesto
- potom tjesto mijesiti sa malo brašna
- tjesto isjeći na 15 jednakih djelova / na oko 60 g 
- tepsiju namazati maslacem i posuti s'dovoljno brašna
- mijesiti svaku buhtlu zasebno
- pritiskom dlana izravnati buhtle
- filovati džemom po vlastitom izboru 
- umotati buhtlu sa džemom u sredini
- u videu prikazana priprema sa šljivovim džemom
- ovako poredane buhtle ostaviti da miruju narednih 20-tak min.
- prije samog pečenja pecivo premazati sa dodatnih 40 g maslaca

2.
- peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 min.
- po želji posuti sa malo šećera u prahu
- buhtle su idealne za poslužiti ovako dok su još tople
- uspješnu pripremu vam želim


Nema komentara:

Objavi komentar