četvrtak, 10. studenoga 2016.

SOCNI KUGLOF SA KOKOSOM I LIMUNOM


Sastojci
ZA TIJESTO
  • 250 gr brasna
  • 2 cajne kascice praska za pecivo
  • 170 gr secera
  • 3 jaja
  • 150 gr otopljenog, ohladjenog putra
  • 150 gr jogurta
  • 100 gr kokosovog brasna
  • naribana korica jednog limuna

ZA ZALJEV
  • sok od jednog limuna, oko 1 dcl
  • 170 gr secera
  • vode da se namiri na 2 dcl

Priprema
1.Prvo pripremiti sve sastojke za tijesto. Otopiti putar, izrendati koricu limuna, pomijesati brasno sa pzp...

2.U dubljoj zdijeli mutiti jaja sa secerom dok se dobro ne umuti, dodati istopljen putar, jogurt, zatim dodati prossijano brasno sa pzp, limunovu koricu i na kraju umijesati kokosovo brasno.

3.Staviti tijesto u podmaazan kalup. Peci na 190 stepeni oko 45 min...proba cackalicom.

4.Za zaljev iscjediti limun, dodati vodu.....sve ukupno tekucine treba da bude 2 dcl, dodati secer i kuhati. Kad provrije, dovoljno je 1-2min da kuha.
 Zaljev skuhati 5 min prije nego sto je kuglof pecen

5.Pecen kuglof izvadiditi iz rerne i na trenutak ga izvaditi iz kalupa, da se odvoji, a zatim ga vratiti u kalup.
Drvenim stapicem za raznjice napraviti rupice i preliti postepeno vrucim zaljevom.

6.Ostaviti u kalupu oko 15 min

7.izvaditi iz kalupa i posuti kokosovim brasnom

Posluživanje
Ja sam pomijesala obicni bijeli secer sa smedjim...u receptu se koristi samo bijeli 

Nema komentara:

Objavi komentar