srijeda, 23. studenoga 2016.

Kijevsko "Sijeno"/ pljeskavice sa krumpirom




Odličan seljački ručak kojeg posebno vole djeca ,fine začinjene pljeskavice nadjeve ne lukom i jajima i zapečene s ribanim krumpirom.Ove pljeskavice doista podsjećaju na štošce sa sijenom na polju .Ako ne jedete majonezu zamijenite je grčkim jogurtom .


Sastojci  4 osobe
500g mljevene nemasne junetine/mesa po želji
1žličica otopljenog maslaca
1žličica Ajvara blagog može i ljuti
1žličica senfa 
1žličica timijana/mažuran
sol,papar


Ostalo:
2 jaja
1 veći luk
1žlica suncokretova ulja
3 krumpira
1,5 žlica majoneze
100g naribanog sira

Priprema
1.

Stavite kuhati jaja u tvrdo .Meso stavite u zdjelu dodate ajvar ,senf ,sol,papar ,maslac ,timijan,promiješate dobro da dobijete kompaktnu smjesu.Ako želite možete isprobati meso tako da na suhoj tavi prepečete jedan komadić da vidite dale je slanost i začinjenost uredu ,ako ste zadovoljni napravite pljeskavice ,od ove doze možete napravite desetak pljeskavice koje stavite na lim na koji ste stavili papir za pečenje. Na ulju prodinstajte sitno nasjeckan luk ,lagano ga posolite i popaprite pustite da se fino izdinsta dok luk ne uvene.Odložite. 
2.

Jaja ogulite od kore na sitno nasjeckajte ,dodate majonezu ili jogurt ,zčinite solju  paprom. Naribate krumpir na ribežu ,posolite ga i dobro poparite ,ja volim kad je krumpir papreniji a vi po ukusu. Slažite pljeskavice :stavite na svaku pljeskavicu malo prodinstanog luka ,žličicu jaja.Prospite sve narinbanim krumpirom.formirajući kupove/netrebate nisšta puno stiskati i formirati dobro je da krumpir ostane razbarušen/. 
3.

  Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200C /30min.Malo prije kraja prospite naribanim sirom vratite u pećnicu na još malo da se sir fino otopi i zapeče. 
4.

Servirate "sijeno" sa finom salatom od cikle ili ribanog kupusa.  

Nema komentara:

Objavi komentar