ponedjeljak, 14. studenoga 2016.

Mafini medena srca


Nemojte ove mafine peci u kolovozu, jer cete pozeljeti iscupati prvu jelku u parku i okititi je :))) Zazeljela sam se zime, medenastih slatkisa, pa su nastali ovi mafini :)


Sastojci
280 grama brašna
100 grama šećera
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
3 žličice mješavine začina za medenjake
1 žličica kakao praha
1 jaje
250 mililitara mlijeka
85 grama meda
50 mililitara ulja (biljno/suncokretovo)
punjenje
12 žličica marmelade ili pekmeza
glazura
100 grama čokolade za kuhanje
1 žlica ulja (biljno/suncokretovo)
Priprema
1.
za 12 mafina:
Pomiješajte sve suhe sastojke. U drugoj zdjeli pomiješajte pjenjačom sve mokre sastojke. Dodajte jednu smjesu u drugu i promiješajte. Kalupe za mafine obložite papirićima te ih pomoću žlice napunite ovom smjesom.
2.
U svaki mafin stavite žličicu marmelade. Ne morate marmeladu pritiskati u tijesto, ona će sama potonuti u sredinu mafina za vrijeme pečenja.
3.
Mafine pecite u prethodno zagrijanoj pećnici (180°C) 15 do 20 minuta. Nakon 15 minuta pečenja zabodite čačkalicu u mafin (izbjegnite marmeladu), i ako čačkalica izađe suha - mafini su gotovi.
4.
Na pari rastopite čokoladu sa žlicom ulja. Pomoću žlice prelijte svaki mafin.

Nema komentara:

Objavi komentar