nedjelja, 13. studenoga 2016.

Slana štrudla


Sastojci
  • 2 solje mlijeka
  • 1 kasika secera
  • 5 solja brasna
  • malo vise od pola solje ulja
  • 1 kesica kvasca
  • 1 manja kasika soli
  • Za filovanje
  • 500 gr sunke isjecene na listice
  • 300 gr mocarela sira
  • malo origana
  • jedno zumance za premazivanje

Priprema
1.
U ugrijano mlijeko staviti kvasac i kasiku secera pa ostaviti da se digne.
2.
Kada se kvasac digao dodati ulje, so i brasno i zamjesiti tijesto pa ostaviti da se digne.
3.
Kada je tijesto dovoljno odstojalo, podijeliti ga na tri kugle, pa rasklagijati svaku od njih i filovati sunkom i sirom, posuti malo origana , pa tijesto zamotati u strudlu, premazati zumancom i staviti da se pece.
4.
Po vasem izboru od ovog tijesta mozete praviti jednu, dvije ili vise strudli. Vi rasporedite tijesto po vasoj zelji. Isto se odnosi i na fil, dakle mozete staviti vise ili manje sira i šunke.

Nema komentara:

Objavi komentar