Sastojci
- 100 gr. čokolade za kuvanje
- malo ulja
- 1/2 narandže sok
- 3 banane
- šaka pečenih lešnika
Priprema
1.
Na malo ulja otopite čokoladu. Kada se otopi dodajte joj i soka od narandže da se napravi lepa krema.
2.
U multipraktiku iseckajte pečene orahe na parčad, ni krupnu ni mnogo sitnu. Ako nećete da prljate multipraktik za tako sitno, stavite lešnike u kesu za zamrzivač, zatvorite je pri kraju i odozgo je lupajte tučkom za tučenje mesa. Meni je ovaj način najpaktičniji i najpregledniji da vidim veličinu delova koje sam tukla.
3.
Svaku bananu isecite na 5 delova.
4.
Uzmite viljuškicu ili čačkalicu ili štapić za ražnjiće nabodite parče banane i umačite u otopljenu čokoladu.
5.
Zatim pospite sa svih strana tučenim lešnicima i stavljajte u korpice.
6.
Ako volite praline (ovaj deo nije za decu) umesto soka od naranži stavite malo višnjevače. Višnjevača i čokolada idu fantastično. Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar