Sastojci:
- 1000 g
- krumpir, zreli
- 1 kom
- mrkva, crvena
- 2 režanj
- češnjak
- paprika, žuta (mesnata)
- 1 kom
- luk ,crveni
- 80 ml
- ulje suncokretovo
- sol
- ružmarin
- 500 g
- teleća rebra
Priprema
1 Meso operite, posušite, natrljajte solju i stavite u lim za pečenje. U lončiću zagrijte ulje pa prelijte po mesu. Pospite ružmarinom, prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći na 250°C 15-ak min pa smanjite na 180°C.
2 U međuvremenu očistite i narežite (ako su veći) krumpire i drugo povrće. Kad je meso napola pečeno, nakratko ga izvadite. U lim stavite krumpire s povrćem. Malo posolite i polijte uljem.
3 Vratite meso na krumpire, dodajte šalicu vruće vode i ponovno prekrijte folijom. Pecite oko sat vremena, pola sata na donjoj rešetki, a onda dignite na srednju.
4Izvadite, pričekajte deset minuta da se opusti i poslužite najdražima. Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar