ponedjeljak, 7. studenoga 2016.

Pečena teleća rebra s krumpirima


Sastojci:

  • 1000 g
  • krumpir, zreli
  • 1 kom
  • mrkva, crvena
  • 2 režanj
  • češnjak
  • paprika, žuta (mesnata)
  • 1 kom
  • luk ,crveni
  • 80 ml
  • ulje suncokretovo
  • sol
  • ružmarin
  • 500 g
  • teleća rebra

Priprema

1 Meso operite, posušite, natrljajte solju i stavite u lim za pečenje. U lončiću zagrijte ulje pa prelijte po mesu. Pospite ružmarinom, prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći na 250°C 15-ak min pa smanjite na 180°C.

2 U međuvremenu očistite i narežite (ako su veći) krumpire i drugo povrće. Kad je meso napola pečeno, nakratko ga izvadite. U lim stavite krumpire s povrćem. Malo posolite i polijte uljem.

3 Vratite meso na krumpire, dodajte šalicu vruće vode i ponovno prekrijte folijom. Pecite oko sat vremena, pola sata na donjoj rešetki, a onda dignite na srednju.

4Izvadite, pričekajte deset minuta da se opusti i poslužite najdražima. Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar