srijeda, 9. studenoga 2016.

Mesne okruglice u umaku


Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom i uživajte u maštovitom jelu.


Sastojci  4 osobe
  • 400 mljevenog mesa (miješana teletina i svinjetina)
  • 1 jaje
  • 60 g luka
  • 2 protisnuta češnja češnjaka
  • 1 žlica krušne mrvice
  • Crni papar mljeveni
  • sol
  • ¼ žličice Timijan sušeni 
  • 1 žličica Vegete

Za umak:
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 protisnuti češanj češnjaka
  • 1 Sjeckana rajčica (390 g)
  • 100 ml Passate Podravka
  • 100 ml crnog vina
  • 1 žličica šećera
  • sol
  • ¼ žličice Chilija u prahu 
  • 1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem 
  • svježi bosiljak
  • 400 g Spaghetta 


Priprema
1.
Mesu dodajte jaje, sitno nasjeckani luk, češnjak, krušne mrvice, papar, timijan, Vegetu i malo soli. Dobro promiješajte i smjesu ostavite stajati 20 minuta u hladnjaku da se sastojci povežu
2.
Od smjese formirajte okruglice i posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
3.
Na zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak i ulijte sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta pa dodajte passatu, vino, šećer, chilli i goveđi temeljac.
4.
Nastavite pirjati da dobijete umak te po potrebi posolite. U gotov umak umiješajte mesne okruglice.
Posluživanje
Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom.
Savjet
Okruglice mogu biti veličine oraha ili veće i o tome ovisi dužina pečenja.
Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar