Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom i uživajte u maštovitom jelu.
Sastojci 4 osobe
- 400 mljevenog mesa (miješana teletina i svinjetina)
- 1 jaje
- 60 g luka
- 2 protisnuta češnja češnjaka
- 1 žlica krušne mrvice
- Crni papar mljeveni
- sol
- ¼ žličice Timijan sušeni
- 1 žličica Vegete
Za umak:
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 protisnuti češanj češnjaka
- 1 Sjeckana rajčica (390 g)
- 100 ml Passate Podravka
- 100 ml crnog vina
- 1 žličica šećera
- sol
- ¼ žličice Chilija u prahu
- 1 Goveđi temeljac s ekstra povrćem
- svježi bosiljak
- 400 g Spaghetta
Priprema
1.
Mesu dodajte jaje, sitno nasjeckani luk, češnjak, krušne mrvice, papar, timijan, Vegetu i malo soli. Dobro promiješajte i smjesu ostavite stajati 20 minuta u hladnjaku da se sastojci povežu
2.
Od smjese formirajte okruglice i posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
3.
Na zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak i ulijte sjeckanu rajčicu. Pirjajte na laganoj vatri 10 minuta pa dodajte passatu, vino, šećer, chilli i goveđi temeljac.
4.
Nastavite pirjati da dobijete umak te po potrebi posolite. U gotov umak umiješajte mesne okruglice.
Posluživanje
Poslužite mesne okruglice u umaku preko kuhanih špageta i pospite narezanim svježim bosiljkom.
Savjet
Okruglice mogu biti veličine oraha ili veće i o tome ovisi dužina pečenja.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar