Ono kada zaboravite prirediti neko meso za ručak pa tražite nešto od čega se ipak možete najesti, a da je brzo i fino i jestivo, naravno.
Sastojci 4 osobe
- krumpir
- 1 kiselo vrhnje
- 3 jaja
- mlijeko
- brašno
- 2-3 žlice putera/maslaca
- gljive
- salama/mesni proizvod po želji
- sir
Priprema
1.Ogulite krumpire i začinite ih (sol, papar, vegeta i paprika).
2.Napravite smjesu jaja i vrhnja i izmiješajte.
3.Smjesu jaja i vrhnja prelijte po krumpirima i stavite ih u zagrijanu pećnicu peći na 180-200 stupnjeva, oko 45 min (ili ovisno o pećnici koliko treba da ispeče krumpire).
4.Dok vam se krumpiri peku, napravite umak bešamel (maslac, brasno, mlijeko i zacini)
5.Kada su krumpiri pri kraju, izvadite ih iz pećnice i polijte bolonjezom. Možete dodati i sastojke po želji. Ja sam dodala gljive i dimceka malo te naribala sira i dodala origana.
Stavite još u pećnicu 15-20 min da se zapeče.
6.Servirajte jelo. I uživajte.
Dobar tek.
Nema komentara:
Objavi komentar