nedjelja, 20. studenoga 2016.

Pečeni krumpiri u bešamelu




Ono kada zaboravite prirediti neko meso za ručak pa tražite nešto od čega se ipak možete najesti, a da je brzo i fino i jestivo, naravno.


Sastojci  4 osobe
  • krumpir
  • 1 kiselo vrhnje
  • 3 jaja
  • mlijeko
  • brašno
  • 2-3 žlice putera/maslaca
  • gljive
  • salama/mesni proizvod po želji
  • sir




Priprema
1.Ogulite krumpire i začinite ih (sol, papar, vegeta i paprika).

2.Napravite smjesu jaja i vrhnja i izmiješajte.

3.Smjesu jaja i vrhnja prelijte po krumpirima i stavite ih u zagrijanu pećnicu peći na 180-200 stupnjeva, oko 45 min (ili ovisno o pećnici koliko treba da ispeče krumpire). 

4.Dok vam se krumpiri peku, napravite umak bešamel (maslac, brasno, mlijeko i zacini)

5.Kada su krumpiri pri kraju, izvadite ih iz pećnice i polijte bolonjezom. Možete dodati i sastojke po želji. Ja sam dodala gljive i dimceka malo te naribala sira i dodala origana.
Stavite još u pećnicu 15-20 min da se zapeče.

6.Servirajte jelo. I uživajte.

Dobar tek.


Nema komentara:

Objavi komentar