utorak, 8. studenoga 2016.

BINGO TORTA SA TRI VRSTE KEKSA


Ovo je jedna od onih torti koju zbog znatiželje dobijete želju svakako isprobati , a vjerujte vrijedi se zasladiti njome. Moji ukućani su ponavljali komad više, a ja sam bila sretna, jer su bili zadovoljni. Ovu tortu možete obložiti i tičinom, jer je dosta čvrsta… jedino predlažem slaganje završiti sa još jednim biskvitom.

SASTOJCI

BISKVIT
  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 3 žlice ulja
  • 3 žlice brašna
  • 1/2 praškaza pecivo
  • 1 žlica kakaoa
  • 7 žlica mljevenih oraha

KREMA
  • 1,5 l mlijeka
  • 300 gr šećera
  • 4 pudinga od vanilije
  • 250 gr margarina
  • 150 gr mljevenog petit keksa
  • 150 gr otopljene čokolade

OSTALO
  • gazirani sok od naranče
  • 2 kutije jaffa keksa
  • 200 gr piškota
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • BISKVIT SA ORASIMA


1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2. Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom.
3. Dodajte ulje i kratko miksajte.
4. Nastavite dodavati pomiješano brašno sa praškom za pecivo i kakaom.
5. Ubacite i orahe, te sve sjedinite.
6. Izrađene bjelanjke ubacite u pripremljene sastojke i lagano pomiješajte sa pjenjačom.
7. Na dno kalupa postavite masni papir. Ovdje sam koristila obruč od 28 cm koji sam postavila na tepsiju, a pošto mi je ponestalo masnog papira dno sam malo pouljila i pobrašnila.
8. Ulijte pripremljenu smijesu i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 25-30 min.
9. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.

priprema-biskvita

KREMA U TRI BOJE

1. Puding i šećer pomiješajte sa malo mlijeka, a ostatak stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljene sastojke i nastavite kuhati dok ne postane gusto.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Dodajte margarin sobne temperature, te sve zajedno izradite.
5. Kremu podijelite na tri dijela.
6. U prvi dio umiješajte mljevene kekse.
7. U drugi dio umiješajte otopljenu i prohlađenu čokoladu.
8. Treći dio neka ostane isti.

SLAGANJE

1. Biskvit postavite na tacnu i premažite ili poprskajte sokom.
2. Premažite kremom od keksa.
3. Složite Jaffa kekse koje ste prije postavljnja na tortu prethodno umočili u sok, čokoladu okrenite prema dole.
4. Premažite kremu od čokolade.
5. Složite piškote koje ste predhodno kratko uronili u sok.
6. Premažite žutu kremu.
7. Izradite šlag i premažite cijelu tortu.
8. Dekoracija može biti po želji, ovdje sam po površini posipala mljevene kekse i naribanu čokoladu.

Nema komentara:

Objavi komentar