nedjelja, 6. studenoga 2016.

SLATKIŠ KOJI MAMI Fenomenalni Macarons kolačići


Macarons su francuski kolačići koji su stekli veliku popularnost u svetu. Recept za Macarons kolačiće je krajnje jednostavan.


Potrebno:

  • 115 g belanaca (3 belanca)
  • 130 g badem brašna ili mlevenih
  • 200 g šećera u prahu
  • 80 g kristal šećera
  • ekstrat vanile
  • prstohvat soli
  • boja za kolače i torte u prahu


Pre nego što počnete sa pripremom Macaronsa, izvadite jaja iz vrižidera i ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi 24h.

Priprema

Odvojiti žumanca od belanaca. Sjediniti badem brašno i šećer u prahu zatim dva puta prosejati i sve grumuljice izbaciti, zatim izmerite da ima tačno 330g.

U odgovarajuću vanglicu staviti belanac i dodajte malo soli. Početi sa manjom brzinom da bi ste mogli da pratite gustinu belanaca, zatim postepeno dodavati šećer. Kada belanca dobiju meku čvrstinu možete dodati ekstrat vanile i boju. Promešajte jos malo da se to sve ujednači.

Nakon toga dodati predhodno pomešane bademe sa šećerom. Lagano mešati dok se to sve sjedini.
Smesu sipati u poslastičarsku kesu sa okruglim nastavkom prečnika. Ostavite ih na sobnoj temperaturi da bi se uhvatila korica.
Peku se na 130 °C oko 13-15 minuta.

Fil:

  • 3 žumanceta
  • 2 kašike šećera
  • 40 g bele mlečne čokolade
  • 45 g maslaca


Na pari skuvati žumanca, šećer i belu čokoladu zatim u ohlađeni fil umutiti maslac. U fil mozete dodati i boju po želji.


Nema komentara:

Objavi komentar