Macarons su francuski kolačići koji su stekli veliku popularnost u svetu. Recept za Macarons kolačiće je krajnje jednostavan.
Potrebno:
- 115 g belanaca (3 belanca)
- 130 g badem brašna ili mlevenih
- 200 g šećera u prahu
- 80 g kristal šećera
- ekstrat vanile
- prstohvat soli
- boja za kolače i torte u prahu
Pre nego što počnete sa pripremom Macaronsa, izvadite jaja iz vrižidera i ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi 24h.
Priprema
Odvojiti žumanca od belanaca. Sjediniti badem brašno i šećer u prahu zatim dva puta prosejati i sve grumuljice izbaciti, zatim izmerite da ima tačno 330g.
U odgovarajuću vanglicu staviti belanac i dodajte malo soli. Početi sa manjom brzinom da bi ste mogli da pratite gustinu belanaca, zatim postepeno dodavati šećer. Kada belanca dobiju meku čvrstinu možete dodati ekstrat vanile i boju. Promešajte jos malo da se to sve ujednači.
Nakon toga dodati predhodno pomešane bademe sa šećerom. Lagano mešati dok se to sve sjedini.
Smesu sipati u poslastičarsku kesu sa okruglim nastavkom prečnika. Ostavite ih na sobnoj temperaturi da bi se uhvatila korica.
Peku se na 130 °C oko 13-15 minuta.
Fil:
- 3 žumanceta
- 2 kašike šećera
- 40 g bele mlečne čokolade
- 45 g maslaca
Na pari skuvati žumanca, šećer i belu čokoladu zatim u ohlađeni fil umutiti maslac. U fil mozete dodati i boju po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar