subota, 5. studenoga 2016.

Brza keks torta

Sastojci :


  • 500 gr petit keksa
  • 300 gr kakao petit keksa
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 1  kesica pudinga od čokolade ( oba su po 40 gr )
  • 1 litra mleka
  • 4 kašike kristal šećera (po ukusu )
  • 125 gr margarina
  • 200 ml slatke pavlake


Priprema:

Uzmite kalup za hleb i obložite ga petit keksom, po dnu i sastrane.

Podeliti mleko na po 500 ml.

Umutiti 100 ml mleka, 2 kašike šećera i puding od vanile, a ostalih 400 ml staviti da provri.

Kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre pa na tu vatru staviti 400 ml mleka za drugi puding.

Kada ste sklonili puding od vanile sa vatre dodajte pola mere margarina i mešajte dok se ne otopi.

Odmah zatim umutite puding od čokolade, 100 ml mleka i 2 kašike šećera i zakuvajte u kipuće mleko.

Mešajte i ovaj puding dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre i umešajte margarin.

Na petit keks istresite čokoladni puding, tako vruć,poslažite preko kakao petit, pa istresite deo vanila pudinga

Uradite tako sa ostatkom petita i kakao petite. Imaćete 4 reda čokoladnog pudinga i 3 vanila ( da znate kako da rasporedite. Može da vam odstupa od ovih mera ako vam je kalup širi ili duži. Može da se slaže i tepsiju sa višljim ivicama.

Odgore treba da vam je kakao petit.

Ostaviti da se ohladi i stegne.

Okrenuti zatim na tačnu, ulupati slatku pavlaku i premazati gotovu torticu.



Nema komentara:

Objavi komentar