petak, 4. studenoga 2016.

Posna torta od jagoda






Sastojci 



– Posna torta od jagoda:
  • 1,2 l gustog soka od jagode
  • 3 kesice pudinga od jagode
  • 1 kg posnog mlevenog keksa
  • 250 g margarina
  • 150 g šećera u prahu
  • 300 g zamrznutih jagoda
  • 3 kesice pudinga od karamele
  • 1 l vode
  • 2 kesice biljnog šlaga



Priprema 

– Posna torta od jagoda:

1.korak: U 800 ml soka od jagode skuvati puding i ohladiti ga. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, pa polovinu sjediniti s pudingom i u to umešati usitnjene jagode.

2.korak: Puding od karamele skuvati s vodom i kada se ohladi, umešati preostali umućen maslac.

3.korak: Keks natopiti preostalim sokom. U kalup za tortu staviti red natopljenog keksa, preko naneti fil s jagodama i staviti da se malo stegne.

4.korak: Potom preko fila naneti drugi sloj keksa i sve premazati filom od karamela.

5. korak: Celu tortu premazati umućenim šlagom sa dodatkom soka od jagode.

Vaša Posna torta od jagoda je spremna.


Prijatno!

Izvor : http://receptizatorte.rs/

Nema komentara:

Objavi komentar