subota, 5. studenoga 2016.

Francuski krumpir


Sastojci
  • 6 krumpir
  • 4 kobasice
  • 1 luk
  • 2+2 jaje
  • 10 dkg panceta
  • 1 vrhnje
  • malo vegeta


Priprema
1.Skuhati krumpir u kori, oguliti ga i nasjeći na šnite

2.Skuhati jaja, i kuhana izrezati na ploške

3.Izrezati pancetu i kobasice na ploškice

4.Isjeckati luk na sitno

5.Na dno vatrostalne posude slagati ploške krumpira i posuti ih vegetom.

6.Preko njih posuti isjeckani luk, na njega nabacati kobasice, te preko toga kuhana jaja i pancetu.
Ponoviti isto još jednom i na kraju završiti s krumpirom.

7.Izmiješati jaja s vrhnjem, zaliti po krumpiru i staviti peći 30 minuta na 200° u zagrijanu pećnicu.

Posluživanje
Poslužiti uz salatu

Nema komentara:

Objavi komentar