četvrtak, 5. studenoga 2015.

SPECIJALITETI SA MENIJA JNA - Musaka od svežeg kupusa

SPECIJALITETI SA MENIJA JNA - Musaka od svežeg kupusa




Oprane i očišćene isečene glavice kupusa (na krupnije kocke) staviti na vrelu mast i dinstati dok ne omekša.  Dinstan kupus smestite u posudu koja će mu očuvati toplotu.  




U međuvremenu, na zagrejanoj masnoći propržite sitno seckani crni luk da blago porumeni, pa dodajte samleveno meso i sve zajedno pržite dok meso ne postane rastresito.  Kada ste i to završili, poslažite proprženo meso sa lukom i dinstani kupus u posudu, onako kako biste i inače slagali musaku.  


Po želji, možete je začiniti prilikom slaganja začinima koji odgovaraju vašim navikama, ili zaliti nekim dodatkom koji preferirate (sir, pavlaka, umaci, sosevi i tome slično). 


Izvor : http://novayugoslavia.blogspot.mk/

Nema komentara:

Objavi komentar