utorak, 19. srpnja 2016.

Titove šoljice u Dizeldorfu?







Posle objavljivanja intervjua s Joškom Brozom koji je u našem listu objavljen 3. maja, redakciji "Vesti" se iz jednog mesta u blizini Hanovera u Nemačkoj, javila naša čitateljka Suzana Dornbuš s tvrdnjom da zna gde je Brozov ukradeni servis za kafu. Titov unuk je našem novinaru između ostalog rekao da mu je ukraden ručni sat koji mu je deda poklonio, i kafe servis, koji je od vlasnika otkupio, da bi kasnije doznao da je ukraden.

Ona je da bi se bolje upoznala sa predmetima koji će biti prodavani galeriju posetila dan pre aukcije i nije bila malo iznenađena kada je u katalogu videla Titov servis o kome će kasnije iz "Vesti" doznati da je ukraden.

- Bila sam prijatno iznenađena da se uopšte među eksponatima nalazi i nešto naše, a kad sam videla da je to Titov kafe-servis, rešila sam da ga kupim i tako spasem od daljeg lutanja Evropom - kaže razočarana gospođa Dornbuš koja sledeće jutro, na dan aukcije, servis više nije našla u staklenoj vitrini u kojoj je bio izložen.

- Budući da se ponude za izložene predmete primaju i telefonom, servis je verovatno tako i prodat.

Neodoljiva želja da Titov servis uvrsti u svoju kolekciju ili da ga vrati u Srbiju naterala ju je da ponovo ode u galeriju. Zamolila je da joj otkriju ime kupca, ali ali njenoj molbi nisu udovoljili, samo su joj rekli da je servis prodat kupcu iz Dizeldorfa.

Zamolila je da stupe s njim u kontakt i da mu saopšte da će mu ona za servis platiti duplo više od iznosa koji je on platio. U galeriji su na ovaj predlog pristali jer je gospođa Dornbuš poznati klijent njihove aukcijske kuće.

1 komentar:

  1. KLASICAN SERVIS KOJI JE RADJEN KOD NAS U ZAJECARU _NAKON TITOVE SMRTI ...:NEKI SU TO ZELELI DA IMAJU ...ETO SADA IH NE ZAIMA A SVA OSTALA PISANJA SU CISTA IZMISLJOTINA

    OdgovoriIzbriši