nedjelja, 31. srpnja 2016.

Bračni par čuvao milion jugoslovenskih dinara za crne dane







Bračni par Stjepan i Kata Ivinčec iz Turopolja u Hrvatskoj nije šokirao samo svoju porodicu nego i cijeli kraj dajući svojoj djeci 1,2 miliona starih jugoslovenskih dinara koje su, kako kažu, za crne dane čuvali u jastuku ne znajući da taj novac danas više ne vrijedi, prenosi zagrebački Večernji list. 

Slušajući svoju snahu i sina kako razgovaraju o crnim danima koji su došli jer ne primaju plate nekoliko mjeseci, a sjetvu bi trebalo obaviti na vrijeme, 90-godišnji Stjepan pozvao je svoju 85-godišnju suprugu Katu da mu donese njegov jastuk od kojeg se nijesu godinama odvajali.

Zaprepašćeni i u nevjerici, ukućani su ostali bez daha gledajući kako djeda i baka iz jastuka vade hrpu starih jugoslovenskih dinara.

"Nekad se imalo i moglo štedjeti. Nemojte se bojati, nećemo mi biti gladni. Imaćemo za sjetvu i za život", uporan je bio bračni par ne shvatajući čemu se čude njihovi ukućani.  


1 komentar:

  1. Uhhh tako smo i mi nasledili baku koja je imala dva džaka ovakvih para a i na štednji u banci joj je sve inflacija pojela

    OdgovoriIzbriši