nedjelja, 28. kolovoza 2016.

Yutel za mir









Desilo se to na Balkanskom poluostrvu. Bila je 1991. godina i već godinu dana je prošlo otkad je ukinuta SFRJ i uvedena zapadna demokratija na naše prostore. Nove partije i njihovi lideri su uspjeli pod plaštom demokratije, deset godina poslije Titove smrti, ukinuti bratstvo i jedinstvo i dovesti zemlju do situacije da pod izgovorom zaštite svog naroda, vode zemlju u propast ratnih strahota.

Narod je zbunjen. Zadnje što bi narod htjeo je da puca brat na brata, komšija na susjeda, prijatelj na druga. Ali narod više nitko ništa ne pita. Narod su pitali 1990. godine i od tada rade kako su oni zamislili a ne kako narodu odgovara. Medijska propaganda je jaka i ne dozvoljava se da istina izađe na vidjelo. Ipak, iako se u mnogim dijelovima Jugoslavije taj događaj ne prenosi, narod se okuplja u Sarajevu, negdje blizu centra Jugoslavije, i želi da pokaže svima da je za mir i za zajednički život u granicama Jugoslavije. Dolaze iz svih dijelova naše zemlje. Dolaze autobusima, vlakovima, putničkim automobilima.... dolaze da spasu mir i Jugoslaviju.

Za njih nije bilo bitno tko je prvi počeo - oni žele da se prestane sa ubijanjem i da se sačuva sloboda i mir za našu djecu i djecu naše djece i djecu..... Da sve generacije imaju miran put u budućnost.

Oni su došli 28. jula 1991. godine u Sarajevo u dvoranu Zetra

Na koncert

YUTEL ZA MIR




To je bilo naše novo biti ili ne biti. Koncert se trebao održati na platou kod hotela Holidej Inn ali zbog kiše koja je padala cijelu noć i taj dan prijetila je opasnost da bude odgođen ali se pojavila alternativa. Samopregornim radom radnika koji su radili na montaži opreme i organizatora koncerta, koncert je u rekordnom vremenu preseljen u Zetru. 

Nema komentara:

Objavi komentar