ponedjeljak, 15. kolovoza 2016.

ANEGDOTE IZ JNA







Armijsko prvenstvo u košarci

- Uf, pa to prvenstvo 1981. godine je bilo jače nego naša današnja prva liga. Igralo se u Valjevu, preko 20 ondašnjih prvoligaških igrača je igralo, Jerkov, Čutura... pa koliko još drugoligaških. To su sve bili ozbiljni igrači, tada su i profesionalni sportisti išli u vojsku. Jedno od najjačih takmičenja koje vojska pamti - seća se Aleksandar Perić, koji je u svojoj košarkaškoj karijeri bio i igrač i trener i sudija.



Falsifikovanje potpisa

- Nisi tada mogao da ideš u grad kada si hteo. Dva do tri puta mesečno i to ti je. Ali smo zato dobro naučili potpis našeg kapetana Tadića, pa ukrademo nekoliko objava od ovih iz druge spavaonice, stavimo njegov potpis, i kada on nije tu, svi odemo u grad. Jednom nas je uhvatio, i pitao nas je: „Dobro, sve mi je jasno, samo što ste stavili da izlazite u grad u 6 sati ujutru?“ - kroz smeh priča Stojanča Stojanović, dok potpukovnik u penziji Novo Tadić klima glavom i pokušava da ostane ozbiljan. Nekolicina još ume da se potpiše kao njihov starešina.

Instruktor plivanja

- Vlado, a što se ti ne pohvališ kakav si plivač bio? - dovikuju vojnici na ulazu u kafanu.

- Nije on bio nikakav plivač! Prijavio se kao instruktor plivanja samo da bi izašao iz kasarne! Dobio da uči jednog momka sa Pala koji ima skoro dva metra, umalo se obojica nisu udavili u bazenu - pričaju svi uglas.

Nema komentara:

Objavi komentar