ponedjeljak, 15. kolovoza 2016.

Ti i ja JNA: Tetovaže poznatih faca koje su im presele





Znate onog Tomu kom je Đura u vojsci istetovirao ime njegove tadašnje ljubavi Živke? Onda deceniju kasnije Živka ga prevari i pobegne s Bogoljubom za Nemačku, a siroti Toma ceo život dok se tušira gleda njeno ime na svom telu, sočno psuje i onda jednog dana odluči da ga precrta kod lokalnog tatu majstora iz Grljana? Možda vam zvuči kao vic, ali pola Holivuda je u Tominoj koži.



Kod nas jedna od omiljenih je bila "Ti i ja JNA", ali su dominirala i ženska imena ispisana drhtavim rukopisom. Slova onih koji su tetovirali su često poigravala, kao da su se navcrcala, ali kada su emocije u pitanju, estetika je najmanje važna. Tetovaže u eks Jugoslaviji su nekako uvek imale veze baš sa osećanjima, bilo da su ona bila prema ženi ili prema Titu i Jugoslovenskoj narodnoj armiji. Onda ode Tito, vojska postaje demode, žene prevrtljive i počinje agonija. Šta sa slikovnicom na telu koja je stalni podsetnik na greške iz prošlosti?

Laser boli i skup je. Prepravka teta je jedna varijanta, a najopuštenije je ako ime Živka s početka teksta precrtate s dve ukrštene linije.

Holivud nema Živku, Tomu, ni JNA, ali zvezde iz fabrike snova imaju iste probleme. Koliko njih je izbrisalo ili prepravilo tetovaže posvećene bivšim ljubavnicima?

ANĐELINA DŽOLI

Tokom braka sa glumcem Bilijem Bobom Torntonom 2000. godine Anđelina je istetovirala njegovo ime i zmaja na ramenu.

Do 2002. je otišla na lasersko uklanjanje. Kako je rekla: "Nastavaila sam dalje, zato sam to uradila."

Bilijevo ime je zamenila koordinatama mesta rođenja njene dece i novog muža Breda Pita. 

DENIZ RIČARDS

Nekadašnja Bond devojka Deniz Ričards (45) je na nozi imala tetovažu "Čarli" koju je uradila 2002. kada se udala za Čarlija Šina. Razišli su se 2005. a glumac je njeno ime brzo uklonio laserom. Deniz je odgovorila tako što je svoj tet pretvorila u vilu. I dalje su u lošim odnosima, a Deniz je rekla da će ga tužiti zbog neisplaćivanja nadokande posle razvoda.

MELANI GRIFIT

Posle četiri godine braka sa Antonijem Banderasom (55), Melani Grifit (58) je njegovo ime istetovirala u srce na svojoj ruci.  Njihov brak je trajao 18 godina, ali su na leto 2014. objavili da će se razvesti i ostati u prijateljskim odnosima. Ubrzo zatim, Melani je radila na tome da ukloni ime bivšeg muža sa svog tela, uz pomoć laserskog tretmana. Do trenutka kada je njihov razvod zvanično okončan, Antonio je gotovo u potpunosti nestao iz srca.

DŽONI DEP

Ružan i skandalozan raskid sa Amber Herd (30) koja ga je optužila za zlostavljanje je gotovo uništio Džonija Depa (53). Ona je u maju podnela zahtev za razvod braka, i iako predmet još nije okončan, Dep je bio jako brz u prepravljanju tetovaža koje su bile psovećene njegovoj bivšoj ženi. Samo nedelju dana posle razlaza, reč "Slim" (mršava) na njegovoj ruci, što je bio njegov nadimak za Amber, je evoluirao u "scum" (ološ). Još dve tetovaže - jedna na kojoj piše "come with me Slim" (pođi sa mnom Slim), i ona na kojoj je pinap crtež Herdove, su nespretno prekrivene i prerađene tako da se sada ni ne vidi šta predstavljaju. Jednom rečju - brljotine. 

To nije prvi put da je Dep zažalio zbog tetovaža. Tokom veze sa glumicom Vinonom Rajder je ispisao: "Winona Forever" (Vinona zauvek), što je preraslo u "Wino Forever" pošto su se razišli 1993.

KEJTI PRAJS

Kejti je kao Toma. Budite kao Kejti.

Tokom svog braka sa Piterom Andreom 2007. Kejti Prajs (38) je istetovirala "Pete" na svom zglobu sa lebdećim srcima iznad imena njihove ćerke Princes, a tu je i kruna.

Samo nekoliko nedelja pošto je on ostavio 2009. ona je potrošila 85 funti da bi joj tatu majstor stavio "tarabu" preko njegovog imena. Kasnije je preko svega dodala ružu da bi prikrila haos koji ej napravila. Ipak, ni tada nije naučila iz svoje greške i 2011. je na telu ispisala ime svog dečka Leandra Lea Pene.  Nedavno je rekla: "Ikran (njen treći muž) je imao pik na mene zbog Leove tetovaže. Stalno me pita: "Kada ćeš to da pokriješ?" Hoću, ali toliko boli!"

A kad si zaljubljen ne boli? Ma važi.

Nema komentara:

Objavi komentar