nedjelja, 27. prosinca 2015.

Princez torta



Sastojci  6 osoba

BISKVIT

300 g Glatko brašno Podravka
200 g Margarina
3 Velika jaja
1 1/2 žličice Praška za pecivo Dolcela
50 g kakaa u prahu Dolcela
100 ml Mlijeka
200 g Šećera
1/2 Žličice soli
1 Žličica ekstrakta vanilije

ČOKOLADNA GLAZURA
200 ml vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje

TIJESTO ZA KRAFNICE
18 dkg Glatkog brašna Podravka
15 dkg margarina
250 ml vode
6 jaja
malo soli

KREMA ZA KRAFNICE
750 ml mlijeka
3-4 vrečice vanilij šećera
25 dkg šećera
16 dkg Glatkog brašna Podravka
4 jaja



Priprema

1.
BISKVIT
Zagrijati pečnicu na 175 stupnjeva i obložiti kalup margarinom i brašnom.
U posudi pomiješati suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo i malo soli. U drugoj posudi miksati šećer i jaja dok ne postanu svijetla i pjenasta .Dodati otopljeni margarin i mlijeko, te postepeno dodavati suhe sastojke dok se sve dobro ne izmiksa. Dodati vaniliju, te prema želji kakao.
Peći cca 35-40 min.
2.
ČOKOLADNA GLAZURA
Na laganoj vatri zagrijati vrhnje za šlag, te čim zakipi skinuti s vatre i umiješati čokoladu.
Preliti preko biskvita. Dio ostaviti za krafnice.
3.
TIJESTO ZA KRAFNICE
Obložiti lim za pečenje s papirom za pečenje i zagrijati pečnicu na 250 stupnjeva.
Prokuhati vodu s margarinom i na vrh noža soli. Dodati brašno i lagano kuhati dok se ne odvoji od kuhače.
Kad se malo ohladi, umješati jedno po jedno jaje .
Stavljati na lim male grudice veličine oraha ( žlicom ili vrećicom ). Peći na 250 stupnjeva 10 minuta pa smanjiti na 150 stupnjeva i peći još 10 min , tj dok ne poprime lijepu zlaćanu boju. Ostaviti da se ohlade.

4.
KREMA ZA KRAFNICE
1/2 L mlijeka prokuhati sa vanilij šećerom. Posebno miješati 4 žumanjka sa 4 žlice šećera dok ne postane pjenasto. Dodati brašno i preostalo hladno mlijeko, te polako ukuhati u vruće mlijeko. Sve zakuhati dok se ne zgusne. Posebno miješati 4 bjelanjka sa 20 dkg šećera dok ne postane čvrsti šlag. Umutiti u smjesu žumanjaka dok je još vruće.
5.
SLAGANJE TORTE
Ohlađene krafnice špricom puniti s kremom. Punjene krafnice umočiti gornjom stranom u čokoladnu glazuru i slagati na tortu. Po želji posuti šećerom u prahu. dodati voće ili sl.




Izvor : http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar