subota, 3. rujna 2016.

Bivše članice SFRJ planiraju obnoviti JNA kako bi spriječili širenje homoseksualnosti






Mistarstva obrane svih država nasljednica nekadašnje SFR Jugoslavije vrlo su blizu dogovoru da se ponovno uvede služenje vojnog roka. To bi se u skladu sa starom tradicijom zvalo JNA. Razlozi za to su višestruki. Mlađe generacije ne znaju kako je to kad se u gradu iznebuha sretne stari drug iz vojske i kad se onda krene u krčmu ili kavanu.

To je posebna vrsta muških emocija koja izumire, tvrde u MORH-u.

Od raspada Jugoslavije svi se susrećemo s istim problemima. Otkad se ukinulo služenje vojnog roka u JNA, ljudi više ne znaju što je red, komanda, drugarstvo, čojstvo, muškost - kaže Ante Kotromanović, ministar obrane Republike Hrvatske

Ova inicijativa pokrenuta je nakon što su objavljeni podatci kako tijekom služenja JNA nije bilo homoseksualnosti među muškom populacijom. Kako je od raspada SFRJ broj oboljelih od te neizlječive bolesti drastično narastao, ministarstva obrana ovih zemalja postigla su konsenzus da je to jedina moguća protuobrana.

Kad vojnik vidi stotine kolega bez odjeće kako obavljaju veliku nuždu, ispuštaju vjetrove i ponašaju se prirodno, više nikomu neće pasti na pamet da ljubuje s pripadnikom svog spola. JNA je vojnike tjerala da mrze svoj spol, a to je prirodno - objasnio je neimenovani izvor iz MORH-a visok 178 cm.

Nema komentara:

Objavi komentar