Sočni banana kruh
- SASTOJCI
-
25 g bijelog šećera
-
1 g mljevenog cimeta
-
85 g maslaca
-
300 g bijelog šećera
-
2 jaja
-
3 banane
-
225 g kiselog vrhnja
-
5 ml arome vanilije
-
2 g mljevenog cimeta
-
2 g soli
-
7 g sode bikarbone
-
280 g brašna za kolače
-
60 g sjeckanih oraha
PRIPREMA
- U maloj posudi pomiješajte bijeli šećer i cimet (1 g).
- Namaštene kalupe lagano pospite sa smjesom šećera i cimeta.
- U velikoj posudi mikserom izmiješajte omekšani maslac i šećer.
- Dodajte jaja, drobljene banane, kiselo vrhnje, aromu vanilije i cimet (2g) pa sve izmiksajte.
- Umiksajte sol, sodu bikarbonu i brašno. Na kraju umiješajte i nasjeckane orahe.
- Namastite 2 pravokutna kalupa za kruh (26cm x 11cm).
- Smjesu podijelite u 2 kalupa za kruh.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C oko 30-40 minuta, a čačkalicom provjeravajte da li je tijesto pečeno.
- Ohlađeni kolač po želji pospite mljevenim orasima pa narežite na šnite i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar