četvrtak, 10. srpnja 2014.

Sočni banana kruh


  • SASTOJCI
  • 25 g bijelog šećera
  • 1 g mljevenog cimeta
  • 85 g maslaca
  • 300 g bijelog šećera
  • 2 jaja
  • 3 banane
  • 225 g kiselog vrhnja
  • 5 ml arome vanilije
  • 2 g mljevenog cimeta
  • 2 g soli
  • 7 g sode bikarbone
  • 280 g brašna za kolače
  • 60 g sjeckanih oraha

PRIPREMA

  • U maloj posudi pomiješajte bijeli šećer i cimet (1 g).
  • Namaštene kalupe lagano pospite sa smjesom šećera i cimeta.
  • U velikoj posudi mikserom izmiješajte omekšani maslac i šećer.
  • Dodajte jaja, drobljene banane, kiselo vrhnje, aromu vanilije i cimet (2g) pa sve izmiksajte.
  • Umiksajte sol, sodu bikarbonu i brašno. Na kraju umiješajte i nasjeckane orahe.
  • Namastite 2 pravokutna kalupa za kruh (26cm x 11cm).
  • Smjesu podijelite u 2 kalupa za kruh.
  • Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C  oko 30-40 minuta, a čačkalicom provjeravajte da li je tijesto pečeno.
  • Ohlađeni kolač po želji pospite mljevenim orasima pa narežite na šnite i poslužite.
 

Nema komentara:

Objavi komentar