četvrtak, 10. srpnja 2014.

Minjon torta



  •  SASTOJCI
  • PRVA KORA
  • 5 bjelanaca
  • 150g šećera
  • 200g mljevenih oraha
  • 1 kašika brašna
  • DRUGA KORA
  • 5 bjelanaca
  • 150g šecera
  • 200g mljevenih pečenih lješnika
  • 1 kašika brašna
  • TREĆA KORA
  • 5 bjelanaca
  • 150g šećera
  • 200g mljevenih badema
  • 1 kašika brašna
  • FIL
  • 15 žumanaca
  • 15 kašika šećera
  • 100g čokolade
  • 300g maslaca
  • ČOKOLADNA GLAZURA
  • 200g čokolade
  • 6 kašika ulja

Priprema minjon torte


  • Lješnjake prethodno ispeći u pećnici, skinuti tanku smeđu ljusku i samljeti. Bademe preliti kipućom vodom, oljuštiti i isto ispeći u pećnici, pazeći da ostanu svijetli.
  • Postupak je isti za sve tri kore: pjenasto umutiti bjelanjke, dodati šećer i na kraju pažljivo umiješati orahe, lješnike, bademe i dodati žlicu brašna.
  • Rasporediti u pleh obložen masnim papirom i peći na 180-200 C, oko 20 minuta.
  • U međuvremenu pripremiti fil: kuhati na pari žumanjke i šećer, pa kad se zgusnu dodati čokoladu.
  • Ohlađeni fil izmiješati sa umućenim maslacem i filovati kore, prvo sa orasima, u sredini sa bademima, a preko staviti koru sa lješnicima.
  • Premazati tanko filom sa svih strana, pa kad se malo rashladi preliti čokoladnom glazurom.
  • Za dekoraciju umutiti pjenasto maslac i rastopljenu čokoladu (1:1), i špricem sa zvjezdastim nastavkom napraviti borduru. Stranice ukrasiti mljevenim lješnicima.
 

Nema komentara:

Objavi komentar