Sastojci:
·
250 g margarina
·
200 g šećera u
prahu
·
2 jajeta
·
300 g mljevenog
keksa
·
400 g prženog
kikirikija
·
4 kašike meda
·
100 g čokolade
·
1 kašika ulja
Priprema:
1. Pjenasto
umutiti margarina sa šećerom pa dodati jaja, mljeveni keks i kikiriki koji je
prethodno isjeckan na komadiće. Mutiti mikserom dok se sastojci ne sjedine u
glatku kremu.
2. Odgovarajući
pleh obložiti najlon folijom te u njega uliti pripremljenu smjesu.
3. Smjesu treba lijepo poravnati pa premazati
medom
4. U odgovarajuću šerpicu nasuti 2-3 kašike ulja,
zagrijati na vatri, te dodati prethodno izlomljenu čokoladu i istopiti je uz
stalno miješanje.
5. Glatku i
toplu čokoladu preliti preko kolača
6. Kolač
ostaviti da se dobro stegnem, a potom isjeći i poslužiti
Nema komentara:
Objavi komentar