subota, 22. studenoga 2014.

Milka torta sa jagodama



Sastojci:


·        250-300 g petit keksa
·        750 g šlag pjene
·        300 g mljevenog keksa
·        400 ml pavlake
·        500 ml kisele vode
·        3-4 kašike šećera
·        300 g mliječne čokolade s punjenjem od jagoda
·        300-400 ml mlijeka

Priprema:

1.     Čvrsto umutiti 300 g praška za šlag pjenu s 300 ml kisele vode i 3-4 kašike šećera.
2.     Potom u smjesu dodati 200 ml pavlake i umiješati mljeveni keks. Sve lijepo sjediniti kašikom.
3.     Petit keks poredati na tacnu gusto jedan do drugog pa premazati pripremljenim filom od keksa i šlaga.
4.     Zatim umutiti 200 g praška za šlag pjenu s 200 ml kisele vode, dodati preostalu pavlaku i narendanu čokoladu ( od jagode).
Sve dobro sjediniti pa premazati fil.
5.     Na kraju umutiti preostali prašak za šlag pjenu s mlijekom i premazati cijelu tortu
6.     Tortu ukrasiti po želji

Nema komentara:

Objavi komentar