Sastojci:
·
250-300
g petit keksa
·
750 g šlag pjene
·
300 g mljevenog
keksa
·
400 ml pavlake
·
500 ml kisele vode
·
3-4 kašike šećera
·
300 g mliječne
čokolade s punjenjem od jagoda
·
300-400 ml mlijeka
Priprema:
1. Čvrsto umutiti
300 g
praška za šlag pjenu s 300 ml kisele vode i 3-4 kašike šećera.
2. Potom u
smjesu dodati 200 ml pavlake i umiješati mljeveni keks. Sve lijepo sjediniti
kašikom.
3. Petit keks
poredati na tacnu gusto jedan do drugog pa premazati pripremljenim filom od keksa
i šlaga.
4. Zatim umutiti
200 g
praška za šlag pjenu s 200 ml kisele vode, dodati preostalu pavlaku i narendanu
čokoladu ( od jagode).
Sve dobro sjediniti pa premazati fil.
Sve dobro sjediniti pa premazati fil.
5. Na kraju
umutiti preostali prašak za šlag pjenu s mlijekom i premazati cijelu tortu
6. Tortu
ukrasiti po želji
Nema komentara:
Objavi komentar