utorak, 4. listopada 2016.

PEVAČI JUGOSLOVENI - Brega i Tifa posetili Tita!









Muzičari Goran Bregović i Mladen Vojičić Tifa, koji zajedno s pevačem Alenom Islamovićem uveliko haraju jugoslovenskim prostorima na koncertnoj turneji povodom 40 godina od nastanka najveće jugoslovenske grupe „Bijelog dugmeta“, obišli su Titov spomenik u Sloveniji.


Jugonostalgičari koji su najveću slavu stekli za vreme vladavina Josipa Broza očigledno mu to nisu zaboravili.
Iako se većina muzičara odmara pred koncert da bi sakupila energiju i snagu za binu, Brega i Tifa su s producentom Adisom Gojakom krenuli u oblizak Velenja, gde su napravili pravi spektakl.

Veseli trojac je za opuštanje pred burnu muzičku noć izabrao da poseti nekoliko najznačajnijih mesta, ruča u tradicionalnom slovenačkom restoranu, ali i poseti spomenik predsednika SFRJ.
Sudeći po osmehu obojice pevača, njihovo sećanje na period kada je Tito vladao zemljom vrlo je emotivno. To i ne čudi jer decenijama uživaju slavu na našim prostorima. To su pokazali i ovom turnejom, gde pune dvorane širom Juge, a među publikom su uglavnom žene svih generacija.
Svoj boravak u Sloveniji iskoristili su i da bi uradili jednu humanitarnu stvar. Naime, svi članovi grupe „Bijelo dugme“ potpisali su se na bocu vina vinarije koja će organizovati aukciju, a na kojoj će ovi limitarani primerci biti prodavani po visokim cenama. Prikupljena sredstva biće uplaćena na račune dece s posebnim potrebama.


Nema komentara:

Objavi komentar